Saturday, March 19, 2011

Aku tak puas hati 'kathoey' (bapok kot) ni cun lagi daripada aku.



Oh crap. Semalam, aku usha blog Hanief, aku sangat tak puas hati dengan Bell Nuntita ni. Suara sedap, muka memang cun. Aku rasa kalau dia masuk Miss Universe, memang boleh menang. Kawan aku sendiri pun cakap kalau dia laki, dah lama mengurat Bell ni. Aku try google Bell ni, dia ada fan page yang peminat buat dekat dia. Tapi amatlah malang tersangat-sangatlah malang bila Bell Nuntita ni sebenarnya ladyboy - dua alam. Dia lelaki yang 'evolved' into an extremely gorgeous beautiful pretty sweet female. Tu yang aku tak puas hati.


Dia masuk satu program - Thailand's Got Thailand. First dia nyanyi, aku puji gila laaaaa sebab suara dia memang sedap. Juri pun teruja tapi tiba-tiba suara jantan dia keluar. Aku ingatkan kot la ada backup singer ke hapa, rupanya memang suara dia. Damn, aku baru nak kenalkan dekat abang aku suruh buat bini [?] Tengok video ni, freaking horrible okeee. Dan yang paling haremmmmm sekali, at the end of this video ada dua mamat (maybe pengacara kot) peluang dia ketat lagi kejap. Eeeuuuwww.

Friday, March 18, 2011

Mentaliti orang kita.



Cakap pakai patella.

Sebelum ni Berita Harian buat kontroversi pasal Ultraman dengan tsunami. Sekarang ni Datin Rosmah pulak. Ini pendapat aku terhadap video Datin Rosmah yang mebayangkan tragedi yang menimpa Jepun akibat kelalaian negara itu melaksanakan pembangunan mesra alam. Ohh, kenapa la mesti kena fikir macam ni? Earthquake langsung tak ada kaitan dengan climate change or pembangunan apa-apa. Gempa bumi, adalah suatu fenomena pergerakan permukaan bumi disebabkan oleh pergerakan yang mengejut di permukaan bumi yang berbatu. Gempa bumi berlaku apabila tenaga yang tersimpan dalam bumi, biasanya di dalam bentuk geseran batu, tiba-tiba terlepas [WiKi]

Eh, Jepun tu dah cukup green oke. Syukurlah Malaysia ada di luar Lingkaran Api Pasifik. Aku rasa kalau Malaysia kena macam Jepun tu, haihh hilang terus dari peta kot.

Tahyul mahyul sana sini.

"Ohh come on! Macam ni lah cerita Melayuu, dah mati, jadi hantu pulak, entah apahapa -.-' *merujuk kepada cerita Kemboja Putih." Itu apa yang kawan aku cakap. Bila fikir balik betul-lah. Percaya sangat tahyul mahyul ni. Semua ni strategi syaitan. Tukar minda, kita beriman dengan perkara ghaib macam wujudnya syurga dan neraka, malaikat etc. Bukan bomoh dukun pawang santau hantu raya etc. Filem melayu pun satu hal :


Bila speaking BI, dikutuk pulun.

Yang jenis ni memang otak tak maju. Ada otak, tak mau pikiaq, ada akai, tak mau pakai. Ni respon aku terhadap video Kami Benci IniAnwarHadi. Aku cari balik video tu tapi dah di-remove. Oh pengecut sungguh. Sorang belagak alim, sorang macam pejuang entah apa apa, sorang macam rempit melalak nyanyi lagu untuk Anwar Hadi tu. Biarlah dia speaking pun, sekurang-kurang dia bertamadun. Sikap sesetengah orang Melayu yang pantang orang yang ber-speaking ni membuatkan masyarakat orang Melayu tak ada kemajuan dalam berfikir. Post kawan aku ni sangat membuka mata orang yang narrow minded pasal speaking BI ni: Fartvxqhlovate