Sunday, January 2, 2011

Home » , » Lelaki minta maaf buat jantung perempuan sihat.

Lelaki minta maaf buat jantung perempuan sihat.



Oh yeahh. Dah lama agaknya aku tak update blog ni. Agak sibuk kebelakangan ni. Homework punya berlambak grrrrr. Alang-alang dah buka, teringin nak share dengan semua pasal "Lelaki minta maaf buat jantung perempuan sihat". Aku ambil point jee. Artikel penuh -Tokwan.
  • Kajian ilmuwan dari Massachusetts University membuktikan, meminta maaf yang ditujukan pada seorang perempuan boleh meningkatkan kesihatannya terutama jantung.
  • Perempuan yang dalam keadaan marah apabila mendengar perkataan maaf dapat menurunkan tekanan darahnya dan emosi kembali normal sebanyak 20% lebih cepat.
  • Sebaliknya lelaki 20% lebih lama untuk emosinya kembali normal setelah mendengar perkataan maaf kerana mendapat perlakuan tidak tenang. Mungkin seperti rasa bersalah balik kot. Lelaki lebih cendurung bekerja lebih keras dalam hal ini.
Tengok, lembut kan hati perempuan? Minta maaf dah sejuk hati. Heheh. Sayangilah antara satu sama lain dan jangan lupa berterima kasih dan meminta maaf :)

4 comments:

  1. btol2..
    tak payah pujuk teruk2..
    sedar buat salah n mintak maaf je dah cukup.. =)

    ReplyDelete
  2. okei., cepat mintak maaf kt saye., haha :P

    ReplyDelete
  3. owh betul ke ni?
    lelaki takleh ego sgt.
    kadang2 lelaki yg mudah minta maaf dipandang comel oleh wanita. betul tak? eheh

    ReplyDelete
  4. maaf meredahkan ketegangan emosi. perasaan jd ringan. degupan jntng yg kencang jd stabil

    ReplyDelete

Justin Guarini said,"Either positive or negative comments are good because it shows I am still relevant." So, leave your comment here :)