Friday, December 3, 2010

Home » , » ROCKMELT - Social Web Browser yang terbaru.

ROCKMELT - Social Web Browser yang terbaru.



Pernah dengar pasal RockMelt? Okeh, RockMelt ialah social web browser yang terbaru. Tim Howes dan Eric Vishria pengasas kepada RockMelt ni. Browser RockMelt membuatkan kita lebih mudah untuk meng-update, men-tweet dan berbagi konten melalui Facebook, Twitter dan laman web sosial yang lain. Aku masih tercari cari features RockMelt ni. Bagi aku paparan dia agak best.

Aku masih baru dalam menggunakan RockMelt ni. Kalau tengok video RockMelt, cukup untuk aku kata awesome. RockMelt buat masa sekarang masih BETA.

video




Screenshot

Setakat ini, aku belum dapat kesan keburukan walaupun aku dah baca review  manusia tentang RockMelt ni. Aku pun baru guna semalam. Cuma Facebook Photo Zoom tak ada untuk RockMelt. Aku harap lepas ni ada la. Pakai RockMelt sekalipun kita boleh import semua favourite/bookmarks, saved password plus browsing history dari web browser yang sebelum ni korang pakai ke RockMelt. Bila bukak RockMelt, dia memang akan connect ke Facebook. Cuba try test-lah, baru dapat rasa RockMelt ni. Memang cukup mudah untuk connect dengan semua laman sosial. Itu yang aku suka, pasti.


UPDATE !


Setelah berhempas pulas aku mencari keburukan RockMelt, mungkin Arib boleh jawab soalan aku ni. Dia buat prbandingan dengan satu lagi social web browser iaitu Flock. Check it out !

3 comments:

  1. rockmelt? tak pernah dengar plak..

    ReplyDelete
  2. salam....

    tak penah dengar....ni kali 1 dengar..

    ReplyDelete

Justin Guarini said,"Either positive or negative comments are good because it shows I am still relevant." So, leave your comment here :)