Saturday, October 16, 2010

Home » » Memang menyampah duduk dalam bas.

Memang menyampah duduk dalam bas.

Apa yang aku tulis, dikutip sepanjang naik bas dari Pokok Sena - Bukit Mertajam. Pheww, hari Sabtu pun kena sekolah. Dah tuh balik naik bus panas panas memang buat kulit macam kena siat siat. Agak agak kat neraka nanti macam mana? Memang boring naik bus dua orang ja. kalau tak empat orang. Tapi dua org lagi tu dah cabut tinggai aku dgn sorang lagi. Memang hampagas betul. Dah boring, kita orang pun cuci cuci mata dalam bas tu. Apa yang kami dapat?


Kemaluan lelaki dibuat main.
Memang mangkuk bertingkat. Serius cakap. Ada la tiga budak laki lebih kurang Form 1 atau Standard Six laa. Tengok gaya pun dah naik meluat. Aku dengan kawan duduk depan diorang. Hingaq gila ! Setiap budak perempuan yang naik, semua di-ngurat. buatlah bunyi tikus gerit tuh. eeei, rasa macam nak ikat ja mulut. Dalam aku tengah pasang telinga dengar diorang sembang apa, tetiba ada salah sorang dari diorang sebut perkataan kemaluan lelaki. Nak tulis pun rasa geli. Eeii, dah la ulang bebanyak kali dalam nada sura yang errr macam stim jaa. Sungguhlah tak bertamadun.




Tudung labuh diperlekeh.
Salah sorang kawan aku dalam bas, bangun nak turun dari bus. Time dia nak keluar, suara sumbang budak tiga orang tu cakap,"perempuan kampung la. cepat la sikit turun." Kita orang pakai tudung labuh, budak sekolah agama. Layakkah dipanggil perempuan kampung bila pakai tudung labuh? Sekurang kurangnya kami bertamadun.


Berpeluk pelukan.
Dalam bas Rapid Penang, ada satu jenis yang ada seat untuk sorang duduk kat depan tu. Aku tak tau lah kot couple ni tak reti fikir seat tu untuk sorang. Mana taknya, sekali bantai duduk dua orang diorang kat situ. Dah tu duduk bukan reti diam. Laki tu keja nak peluk perempuan tu jaa. Tak pasai tambah dosa tengok maksiat.


Minah seksi.
Ada sorang minah ni. Memang seksi habis. Rasa macam nak hadiahkan dia kain selimut 10 meter. Sebab bas Rapid dah penuh, ramai yang kena berdiri termasuk minah tuh. Aku usha sekeliling. Tertangkap sorang mamat macam mamat Indon pun ada jugak tengah usha usha minah tuh. Macam nak sound ja mamat tuh,"Eh, kau tengok apa? Cungkil mata nak?"


5 comments:

  1. mcm2 ragam mnusia.....
    huhuhuh......

    ReplyDelete
  2. sabar yer dik... dunia diorang hina kita.. nanti akhirat Allah balas yer... Teruskan bertudung yer...

    ReplyDelete
  3. ohoo. ragam2. lama da kot x naik bas! haha xD
    part tudung tu paling .. "=.=

    ReplyDelete
  4. alahai , perkara macam ni dah biase dah kan sis ? bukan dalam bas je . kat mane2 pun ade. huhu .

    ReplyDelete

Justin Guarini said,"Either positive or negative comments are good because it shows I am still relevant." So, leave your comment here :)