Sunday, October 10, 2010

Home » » Bodoh, bas tak nampak la !

Bodoh, bas tak nampak la !

Kasar bahasa. Memang kasar. Remaja sekarang. Maki hamun macam makanan diorang jaa. Dah la dekat tempat awam. Menconteng perkataan ni kat tempat awam. Tak malu ke? Dah la maki, vandalisme pulak. Aku snap pic ni dekat depan Sunway Carnival Mall, Sbrg. Jaya. Asalnya ni pondok telefon yang jenis macam ada rumah uh. Syarikat public phone Helo letak menatang ni tepi dengan bus stop dan mengadap jalan.


Memang la aku sendiri sakit hati sebab menghalang mata daripada nampak bus lalu. Tapi bebudak ni memang ah. Kalau ye pun, jangan caci maki macam ni. Buat la aduan dekat syarikat tuh. Kan senang. serupa macam kalau maki macam ni terus pondok telefon tuh runtuh. Ada otak tak nak pakai, ada akai taknak pikiaq. Ha, kan dah Penang piau aku cakap.


Dalam aku tengah usha usha pondok telefon ni, ada juga budak perempuan ni dok kikis dinding rumah pndok telefon tuh guna duit syiling. Bila perasan aku tengah tenung dia, terus diam. Tahu pun.

4 comments:

  1. kalau bukan remaja yg buat macamana?

    ReplyDelete
  2. hha..yeah,that's ryte..

    ReplyDelete
  3. woot woot.
    budi bahasa budaya blogger.
    ahaa

    http://akunaziem.blogspot.com/2010/10/iphone-3g-16gb-percuma-buat-apa-nak.html

    ReplyDelete
  4. haha..normal la.. name pn malaysia...

    ReplyDelete

Justin Guarini said,"Either positive or negative comments are good because it shows I am still relevant." So, leave your comment here :)