Sunday, August 22, 2010

Home » , , » World's Strangest Marriages.

World's Strangest Marriages.

Penangan cinta. Orang cakap cinta itu buta. Sungguhlah betul. Kalau tak, tak akan ada wanita yang berkahwin dengan suaminya yang dah mati. Takkan ada yang kahwin dengan bantal. Secara logik akal manusia, memang tak dapat nak terima, tapi hakikatnya perkahwinan macam tu pernah terjadi. Tapi ye la kan, mana la sah. Kalau sah pun, sah ikut otak mereka.


Berkahwin dengan bantal !
True love can take many forms. Dalam kes nie plak kan, seorang lelaki Korea jatuh cinta dengan bantal dan akhirnya menikah, sebuah bantal besar dengan gambar wanita di atasnya. Lee Jin-gyu jatuh cinta dengan 'dakimakura nya' - a kind of large, huggable pillow from Japan, often with a picture of a popular anime character printed on the side. Dalam kes Lee, bantal tercinta dia tuh ada gambar pe  ntah- Takdir Testarossa, daripada 'gadis ajaib' siri anime Lyrical Nanoha Mahou shoujo. Sekarang Otaku (gelaran untuk dia yg sengal nie) 28 tahun telah berkahwin denga bantal dalam sebuah upacara khusus. pernikahan diorang memang catat sejarah !


Wanita yang berkahwin dengan bekas suaminya yang dah mati.
Magali Jaskiewicz dan Jonathan George telah merancang untuk berkahwin di balai kota tempatan pada bulan November 2008, tapi laki dia tuh terbunuh dua hari sebelum upacara dalam kemalangan motor. *ish ish, kesiann.* Ms Jaskiewitz, 32, used a little-known section of the French civil code that allows posthumous marriages if all the formalities for the wedding were completed before one of the partners died, including the setting of a date. Dia mengesahkan bahawa dia dan Mr George dah hidup bersama since tahun 2004 dan mereka mempunyai akaun bank. Dia juga memberikan imej gaun pengantin dia beli untuk dikenakan ke pernikahan mereka. Menurut pegawai Kementerian dalam negeri Perancis, sekitar sepuluh perkahwinan anumerta/posthumous marriage dilakukan setiap tahun di Perancis. Siapa nak kahwin dengan mayat?

5 comments:

  1. tak boleh blah~ takdir testarossa tu. rajin translate. haha

    ReplyDelete
  2. mende la kawen gini.. hahaha

    ReplyDelete
  3. punyalah ramai org ada utk djadikan teman sehidup semati dia pilih bantal??!mengarut dia ni..tkde nafsu kott..haih tk fham lah

    ReplyDelete
  4. Cuba bayangkn bantal tu jwb 'Aku terima nikahnya'..
    Tak ke haru pengantin tu..Hehe.. Cabooottt..

    ReplyDelete
  5. cinta sejati lah tu,
    "biar dunia menelan aku, aku tetap akan pertahankan cinta aku terhadap suami ku"

    dalam agama depa mmg takde syarat nikah kott?

    yang korean ni pulak,
    off koz la dia ada nafsu,

    nafsu ngn BANTAL!
    haram buat *na*i.

    manusia GILA

    ReplyDelete

Justin Guarini said,"Either positive or negative comments are good because it shows I am still relevant." So, leave your comment here :)