Sunday, August 29, 2010

Home » » Keajaiban Allah: Sungai bawah laut.

Keajaiban Allah: Sungai bawah laut.

"Dan Dialah yang membiarkan dua laut yang mengalir (berdampingan); yang ini tawar lagi segar dan yang lain asin lagi pahit; dan Dia jadikan antara keduanya dinding dan batas yang menghalangi" QS:53

Wajib bagi setiap mukallaf dan muslim mempercayai bahawa terdapat beberapa sifat kesempurnaan yang tidak terhingga bagi Allah. Maka, wajib juga dipercayai akan sifat Allah yang dua puluh dan perlu diketahui juga sifat yang mustahil bagi Allah. Salah satunya, kaunuhuu muriidan dan kaunuhu qaaridan. Allah berkehendak atas sesuatu dan Maha Kuasa. Kun fayakun, maka jadilah. Sungai bawah laut, yang ditemui penyelam baru-baru ini bukti untuk membuka mata semua pihak.
Di sebelah kiri tu penyelam yang menjumpai keajaiban ini. Jelas ditunjukkan dalam gambar. Dalam video juga, ditunjukkan penyelam tu siap terjun dalam sungai tu lagi. Serius cantik gambar ni.


Kalau menyelam dalam kedalaman 30 meter, terasaasa air segar dari laut tuh. Tapi bila diselam lebih dari 60 meter, air terasa menjadi masin.

P/s: Penyelam yang jumpa sungai ni peluk Islam selepas nampak dengan mata sendiri betapa besarnya kekuasaan Ilahi.

3 comments:

 1. masya ALLAH ,
  seb bek ampa post,
  kalau tak seyes kami tatau
  syukran !

  ReplyDelete
 2. pergh... bru ak nmpk btol2... klo x, xclear sgt... huhuuu... :))

  ReplyDelete

Justin Guarini said,"Either positive or negative comments are good because it shows I am still relevant." So, leave your comment here :)