Sunday, July 18, 2010

Home » , » Mudah untuk mengatasi kesedihan.

Mudah untuk mengatasi kesedihan.


Putus cinta?
Babe, bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor. Curang, main kayu tiga? Main laa kayu empat. Tunjuk pada dia, anda pun hebat.


Disakiti si dia?
Sakitkan hati dia baliklah wehh. Jumpa dia or call dia, cakap,"Lu pesal?" Sounds kind of gross tapi ia mampu memuaskan hati anda. Tapi janganlah call, kan aku cakap buang masa buang duit. Apa kata hantar satu gerombolan tentera kat rumah dia? Kasi bom macam Hiroshima tu.


Kena bebel dengan mak abah?
Ada sebab la tu. Kalau ya pun bukan salah kita kan, senyap saja. Jangan melawan. Kang lagi hebat lah kena fire. Serius. Maybe salah korang jugak. Tak tolong mak abah ke or bangun tidur lambat macam aku ni haa. Pepagi dah dihujani peluru mak aku.


Dah sedih, makan laa banyak banyak.
Tu cara aku laa. Kalau aku marah or sedih or geram, aku makan saja. Hentam segala macam. Dah kenyang aku tidur. Tapi yang bagi yang mudah naik berat badan tu, dapatkan nasihat doktor dulu. Nanti gemuk, jangan salahkan aku. Aku tak apa, always slim.


Ambil-la anak patung or barbie doll, tumbuk sekuat hati.
Tumbuk dan terus tumbuk. Cara ini diadaptasi daripada siri kartun favourite aku, Shin Chan.

3 comments:

  1. superb la minah. haha. lawakkk! :D made me smile :P

    ReplyDelete
  2. waa.. bleh jadi motivator ni. :) zaman bercinta ni memang banyak cubaan dan dugaan. :) kena hati² la dalam memilih teman ek. yang penting, kita bercinta ikhlas kerana Allah s.w.t. bercinta lepas kawin lagi best. cz kita bercinta dengan orang yang sememangnya jodoh kita. :)

    http://wanshah87.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Aku pun sedey gak ni..
    Aduiii..

    ReplyDelete

Justin Guarini said,"Either positive or negative comments are good because it shows I am still relevant." So, leave your comment here :)